ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

ΓΝΩΡΙΣΤΕ τα ΓΡΕΒΕΝΑ είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Τα Γρεβενά, είναι μια μικρή πόλη, λίγων κατοίκων στο Βορρά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Παρόλαυτα έχουν να επιδείξουν σημαντική ιστορία και αξιόλογους τομείς ανάπτυξης.

Πόλη του Μανιταριού. Η ανακύρηξή τους και επίσημα ως “Πόλη του Μανιταριού” τα καθιστά πρωτοπόρα στην επιστήμη της μυκητολογίας  αλλά και ως επιχειρηματικής καινοτομίας στην ανάπτυξη του γαστρονομικού πολιτισμού. Αξίζει να παρακολουθείσετε την ανοδική πορεία που αναγνωρίζει τα τελευταία χρόνια το μανιτάρι ως στοιχείο διατροφικού εμπλουτισμού, να ταξιδέψετε ως τα Γρεβενά, για να δοκιμάσετε μοναδικές συντάγες.

Γεωπάρκο Τηθύος. Τα βουνά των Γρεβενών, αποκτούν συνεχώς όλο και μεγαλύτερο επιστημονικό ενδιαφέρον από γεωλόγους καθώς πολλά ευρήματα αποδεικνύουν ως πιο κατάλληλη περιοχή στον πλανήτη για την μελέτη της γέννησης του Ωκεανού της Τηθύος και κατ’επέκταση της Ευρωπαϊκής Ηπείρου!

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Η ανακάλυψη του μεγαλύτερου χαυλιόδοντα Μαμούθ στον κόσμο, αποτελεί αναμφίβολα πρωτιά παγκοσμίου επιπέδου καθώς στα Γρεβενά έχει δοθεί το βραβείο Γκίνες για το εύρημα αυτό. Συνεχής ανακαλύψεις οστών προϊστορικών πλασμάτων οδηγούν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινοτητάς στα Γρεβενά για μελέτη, συνεχώς.

Η μουσική των Γρεβενών, αποτελεί ένα ιδιαίτερο ιδίωμα, πιο ενθουσιώδες, πιο χαρούμενο σε σχέση με τα Ηπειρώτικα. Φλογέρες και παραδοσιακά βιολιά, λαούτα, κλαρίνα! Παράλληλα αναπτύσσονται και πολλά τραγούδια από σχήματα πολυφωνίας. Επίσης είναι πλούσια σε λαϊκή σοφία και λαογραφία, τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να εξελιχθούν από κοινού έρευνες, μεταξύ των δύο χωρών.

Σημεία ιδαίτερου φυσικού κάλους, όπως ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, ο ποταμός Βενέτικος, η κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και τα πάνω από 30 πετρόκτιστα ιστορικά γεφύρια, αποτελούν σημαντικούς λόγους μαζί με όλα τα παραπάνω για να δείτε τα Γρεβενά, ως τόπο πληρότητας, εξερεύνησης, μελέτης, αναψυχής και κυρίως δημιουργίας!